Délices de l’Action de grâce – Turkey Time

 

roast chicken, poulet rôti

Belle volaille. J’ai suivi la recette de ma mère avec un poulet, au lieu de la dinde. Followed my mother’s recipe, but used a chicken instead of a turkey.

An English message will follow

L’Action de grâce est un moment propice pour s’asseoir à table et de savourer un repas en famille. Un enthousiasme renouvelé pour cette journée fériée a poussée ma mère à trouver une nouvelle recette de dinde.

J’en ai parlé avec mes collègues de l’émission Y a pas deux matins pareils d’ICI Radio-Canada Première, Toronto. Vous pouvez également y trouver la recette.

chicken, herbs, orange and bubbly

Mise en place pour la cuisson du poulet . Prep for the cooking of the chicken.

chicken served with carrots and potatoes

Poulet rôti aux fines herbes, à l’orange et au vin mousseux. Oven roasted chicken prepared with herbs, orange and bubbly.

Turkey Time

Thanksgiving is a always a great time to sit down and enjoy a family meal. A renewed enthusiasm for this holiday pushed my mother to search and eventually find the perfect turkey recipe.

I spoke all about it with my colleagues from ICI Radio-Canada Première, Toronto’s Y a pas deux matins pareils.You’ll also find the recipe (in French)

bowl of mixed herbs

Mélange de fines herbes (persil, romarin, thym, sauge). Herb mixture: (parsley, rosemary, thyme, sage)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s